Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ у форматі Google Meet. Тема засідання – «Проблеми системного впорядкування суспільних відносин в інформаційній сфері».

Відкрила засідання керівник наукового гуртка доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Вікторія Мельник. Вона окреслила пріоритети законодавчого забезпечення інформаційних правовідносин в Україні та наголосила на необхідності дистанційної роботи наукового гуртка під час карантину.

У засіданні взяли участь члени гуртка – студенти факультету університету та працівники кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики. Викладач кафедри  Дар’я Глушкова акцентувала увагу на використанні інформаційних технологій на сучасному етапі. Завідувач кафедри Ірина Панова наголосила на необхідності упорядкування інформаційного законодавства, як одного з основних завдань держави та окреслила вплив процесів глобалізації на правотворчість України та напрями державної політики інформатизації. Навела приклади зарубіжного досвіду правового регулювання інформаційних відносин та можливості його використання в Україні, проаналізувала сучасні тенденції щодо визначення векторів подальшого розвитку правового регулювання інформаційних відносин в Україні.

На засіданні було заслухано та обговорено доповіді студентів на актуальні теми: «Проблема інформаційної безпеки в Україні», доповідач Катерина Лябунець; «Правові проблеми захисту  інформації в засобах масової інформації та мережі Інтернет», доповідач Альона Ляхова; «Людина, середовище, Інтернет», доповідач Лілія Бірукова; «Формування системи Інформаційного законодавства в Україні», доповідач Катерина Васюхник, «Інформаційні права – основа свободи формування та вираження поглядів людини».

ВЗГ ХНУВС