Професор кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Дмитро Слинько та професор тієї ж кафедри, майор поліції, доктор юридичних наук, доцент Лідія Калєніченко пройшли курс на онлайн-платформі Prometheus на тему «Я знаю гендер».

У межах першого модулю курсу Дмитро Слинько та Лідія Калєніченко були ознайомлені із такими основними поняттями гендру як стать, гендер, гендерна ідентичність, сексуальність та сексуальна орієнація. Також учасники навчання проаналізували компоненти побудови гендеру: гендерні норми, гендерну соціалізацію, гендерний розподіл праці, гендерні ролі, гендерну нерівність, гендерні стереотипи.

У межах другого модулю були проаналізовані елементи прав людини, що стосуються жінок: Комісія зі становища жінок (CWS), Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW), Декларація ООН про викорінення насилля щодо жінок, Пекінська декларація та Пекінська платформа дій.

Протягом навчання Дмитро Слинько та Лідія Калєніченко успішно виконали всі аналітичні вправи, пройшли тестування і отримали відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС