З метою вшанування багатогранного творчого доробку Тараса Григоровича Шевченка Міністерство освіти і науки України вже 11 років поспіль організовує проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

І етап конкурсу було проведено 13 листопада 2020 року в Харківському національному університеті внутрішніх справ у межах Тижня української писемності та мови.

Учасники конкурсу мали продемонструвати здатність до критичного мислення, творчі здібності, належне володіння художнім словом, грамотність.Організаторами заходу стали: кафедра українознавства факультету №2 та кафедра соціально-гуманітарних дисциплін факультету №6, адже за традицією учасники конкурсу в усіх наступних етапах (обласному, загальнодержавному) діляться на кілька категорій: студенти-філологи, студенти-нефілологи й курсанти.

Два тури І етапу конкурсу відбулись дистанційно (за допомогою платформи ZOOM).

Перший (відбірковий) тур проводився викладачами-предметниками як вікторина на знання біографії та творчості Кобзаря. У другому турі, до якого пройшло 49 курсантів та студентів, учасникам треба було упродовж 90 хвилин написати твір-роздум за однією із запропонованих тем та виконати творчі завдання.

Результати конкурсу серед поціновувачів Шевченкового слова буде оголошено згодом, після роботи журі, а переможці матимуть можливість представити наш університет у випробуваннях обласного й загальнодержавного етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

ВЗГ ХНУВС