У форматі ZOOM-конференції відбулося розширене засідання наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1. У його роботі, крім курсантів ХНУВС, участь брали студенти факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу ХНУ ім. В.Н. Каразіна. У ролі модераторів виступали доценти кафедри Геннадій Дедурін та Станіслав Іванов.

На засіданні свої доповіді представили члени гуртка: курсанти Сергій Хара «Інтерпол: історія становлення», Тарас Литовченко «Конституційно-правовий статус української національної меншини у міжвоєнній Чехо-Словачинні» та Софія Косенко «Жінки та виборче право: історичний досвід країн Європи».

Усі оприлюднені доповіді викликали жваву дискусію серед учасників засідання. Розгорнуті та аргументовані відповіді доповідачів на поставлені запитання дозволили розширити заявлену тематику доповідей та обговорити проблеми, пов’язані з міжнародними механізмами захисту прав національних меншин та дотримання принципів гендерної рівності у сучасному суспільстві.

За підсумками засідання оприлюднені доповіді були рекомендовані до участі у Всеукраїнській науковій конференції здобувачів вищої освіти «Механізм функціонування громадянського суспільства (осінні читання)», яка відбудеться у онлайн-режимі на базі Львівського державного університету внутрішніх справ 20 листопада 2020 р.

ВЗГ ХНУВС