Дорогі друзі!

День народження – час не тільки приймати вітання і будувати грандіозні плани на майбутнє, а й аналізувати, як минув попередній рік та чого вдалося досягти.

У 26-ту річницю Харківського національного університету внутрішніх справ мені щиро хочеться підбити певні підсумки, адже у всіх нас є багато підстав пишатися нашим Університетом.

Протягом багатьох років Університет є флагманом вищої освіти для правоохоронців в Україні. Не перше десятиліття можливість вступити до Університету є потужним стимулом для багатьох старшокласників по всій країні, щоб старанно навчатися і закінчити школу з найвищими оцінками.

Бути курсантом Харківського національного університету внутрішніх справ не лише престижно, а й дуже відповідально. Науковий склад Університету, командири, наставники працюють за найвищими стандартами і такого ж ставлення до навчання вимагають від курсантів. Ця вимогливість є запорукою і найвищою гарантією того, що лави Національної поліції України щороку поповнюватимуться ініціативними, відповідальними, талановитими, а головне, професійними кадрами, які будуть гідно нести звання поліцейського та на найвищому рівні захищати права і свободи громадян.  

Вкотре хочу із задоволенням нагадати, що Харківський національний університет внутрішніх справ – це єдиний правоохоронний ЗВО в Україні, який готує фахівців у сфері кібербезпеки. Надважливо, що в Університеті не лише розроблені навчальні програми з цієї галузі знань, а й наявна відповідна матеріально-технічна база, що забезпечує підготовку спеціалістів за найвищими світовими стандартами.

Також тішить той факт, що Університет є лідером у підготовці майбутніх кадрів для правоохоронної системи України, активно займається науковими дослідженнями, розробкою нових підходів і методів, які потім запроваджуються в Національній поліції України і дають можливість успішно вирішувати складні практичні завдання.

«Служити і захищати!» – ця філософія, яку запропонував Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, розпочинаючи проєкт побудови нової, сучасної, такої, що повністю відповідає викликам сьогодення, правоохоронної системи України, знаходить відгомін у серці кожного викладача, командира, курсанта нашого Університету. Це суголосся виникає завдяки плідній співпраці та повному порозумінню між Університетом і профільним міністерством на чолі з Арсеном Аваковим. Ми кожного дня крок за кроком наближаємося до стандартів найбільш розвинених демократичних країн світу!

Щиро вітаю весь колектив Харківського національного університету внутрішніх справ із26-ю річницею нашого рідного навчального закладу! Впевнена, ми і далі триматимемо таку високу планку і найбільші досягнення ще попереду!  

Голова Наглядової ради Харківського
національного університету внутрішніх справ, 
член Центральної виборчої комісії України,
кандидат юридичних наук, доцент
Ірина ЄФРЕМОВА