Шановні працівники, курсанти, студенти та слухачі університету!

22 листопада 2020 року Університет святкує пам’ятну дату – 26 років свого створення як вищого навчального закладу. Можна по-різному ставитися до цього часу. Це і замало, і багато. Всі ми пам’ятаємо це народження. Воно було складним, але таким довгоочікуваним і значущим для всієї України. Уперше в системі МВС створювався навчальний заклад університетського рівня. Це потім за нашим зразком були створені Московський університет внутрішніх справ і Санкт-петербурзький університет внутрішніх справ у Росії, Кримінологічний університет у Молдові, Університет права в Литві та низка вищих навчальних закладів в Україні.

Головний здобуток Університету – це підготовка висококваліфікованих працівників органів поліції, які працюють у різних, найвіддаленіших куточках нашої країни, втілюють у практику свої знання та вміння. Вони гордо несуть своє звання випускника Харківського національного університету внутрішніх справ. І в цих здобутках – досягнення всього колективу. Саме науково-педагогічний склад Університету, керівна його ланка є тим життєдайним джерелом професійних якостей наших курсантів і студентів. Це ви їх навчаєте, надихаєте на успіхи, підтримуєте, вселяєте впевненість у собі, у своїх знаннях. Саме ви робите з них професіоналів, людей, небайдужих до чужої біди, справедливих і відважних захисників правопорядку в державі. Мені дуже приємно бачити наших випускників серед професорсько-викладацького складу Університету. Доктори та кандидати наук, видатні науковці, адвокати, судді та прокурори, керівники підрозділів Національної поліції України розвивають юридичну науку, розробляють теорію та практику правозахисної діяльності, шляхи протидії новітнім проявам злочинності, беруть активну участь у законотворчості.

Шановні працівники Університету! Мені приємно привітати вас із черговою датою в житті Університету, висловити слова щирої вдячності за плідну працю, а також побажати наснаги та подальших досягнень, спрямованих на зміцнення правопорядку на благо народу України.

Ректор Харківського національного університету
внутрішніх справ у 1992–2003 рр. та 2010–2012 рр.,
академік НАПрН України, доктор юридичних наук,
професор, заслужений юрист України,
генерал-полковник міліції
Олександр БАНДУРКА