Напередодні Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні для курсантів та студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ була організована ZOOM-зустріч зі свідком тих страшних подій.

Гостею та чарівною спікеркою виступила 98-річна Марія Андріївна Думчикова, яка є бабусею співробітниці філії, діловода канцелярії Євгенії Думчикової. Під час спілкування Марія Андріївна поділилися зі студентсько-курсантською молоддю спогадами, які були пов’язані з її селом Добренське Велико-Писарівського району. «Коли почався голодомор 1932-1933 років, мені було 11 років. Жилося дуже скрутно, на собі відчула, що таке голод, коли немає чого їсти і тобі ніхто не допоможе, коли вимирали цілими родинами і селами. Ніде у світі не було такого голоду, як в Україні, на одній з найродючіших країн планети». Спогади були зворушливі до сліз.

Присутня на конференції провідна фахівниця ВКЗ Ганна Мітітєл зазначила, що Голодомор – це одна із найстрашніших подій, які відбувалися в Україні. Молодь та підростаюче покоління завжди повинні пам’ятати історію своєї країни. Завдяки заходам патріотичного спрямування формується багатогранна і високоосвічена особистість.

Молодь подякувала Марії Андріївні за зустріч, за чуйні спогади і побажала їй  міцного здоров’я, достатку і родинного благополуччя.

Сумська філія ХНУВС