Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали Меморіал Слави у Лісопарку, присвячений воїнам і громадянам, які загинули під час Другої світової війни.

Величний меморіальний комплекс Слави був відкритий у 1977 році  для увічнення безсмертного подвигу та героїзму людей всіх національностей у боротьбі з нацистським фашизмом. У Лісопарку, що знаходиться у північній частині міста, гітлерівці стратили більше десяти тисяч партизан, військовополонених, підпільників і патріотів, які не підкорилися ворогові.

Меморіал утворюють три пам'ятні стели зі спущеними прапорами, що розповідають про героїв Харкова. Одна зі стел нагадує відвідувачам про тих, кому вони зобов’язані життям. Тут можна побачити імена 186306 воїнів-визволителів, які у боях за Харків загинули смертю хоробрих.

Для курсантів університету – майбутніх правоохоронців – знайомство з історичним минулим свого народу є невичерпним джерелом прикладів справжнього патріотизму, громадянського обов’язку та любові до своєї Батьківщини.

 

ВЗГ ХНУВС