Римсько-католицька Церква і більшість протестантських церков відзначають Різдво за григоріанським календарем у ніч на 25 грудня. Це одне з найбільш значимих свят для віруючих. В Україні 25 грудня стало державним святом з 2017 року.
Вперше про свято Різдва було згадано в IV столітті. З священних писань Матвія і Луки випливає, що схід першої вечірньої зорі в ніч на 25 грудня знаменує собою народження Сина Божого.
Маленький Христос з’явився на світло в печері, де від негоди пастухи переховували худобу. Про те, що на світ прийшов Спаситель, янголи сповістили пастухам, які вирушили до печери і поклонилися новонародженому. А волхви, які прямували за світлом яскравої зірки, принесли Сину Божому свої дари – ладан, золото і миро.
Майже кожен католик дотримується традиції суворого посту в день перед Різдвом – 24 грудня. У цей день їдять тільки сочиво – зерна ячменю чи пшениці, які відварюють у воді і додають мед для смаку. Піст закінчується з появою на небі першої зірки.
Католицьке Різдво вважається одним із найважливіших свят християн, яке наповнює людські серця теплом і милосердям. Крім того, воно є офіційним державним святом і вихідним днем у більш ніж ста країнах усього світу.
Як зустрінеш Різдво, – так і проведеш весь рік, – вважають усі віруючі католики. Сенс цієї прикмети – оточити себе близькими і коханими людьми, уникати сварок і насолоджуватися святом. 
Щиро вітаємо із Різдвом Христовим!

ВЗГ ХНУВС