Старша викладачка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у вебінарах «Інформаційна гігієна як складова успішності сучасного педагога» та «Гейміфікація в освіті. Ігрові рішення як засіб розвитку учасників освітнього процесу» від освітнього проєкту «Всеосвіта».

Лекторка Діана Колодяжна розповіла про вміння користуватися відкритою інформацією, про інформаційну свободу, фейки, маніпуляцію та пропаганду, які можна зустріти у ЗМІ. Інформаційна гігієна включає багатоетапну роботу з різними джерелами та перевірку достовірності інформації в медіа та соціальних мережах. Алгоритм роботи з інформацією лекторка показала на конкретних прикладах, наголосивши на важливості коментарів, які ми читаємо або залишаємо. На сьогодні якість дистанційного навчання залежить від інформаційно-комунікативних і цифрових технологій, які використовує педагог, тому інформаційна гігієна є важливою складовою сучасного викладача.

Для досягнення дидактичних цілей і забезпечення всебічного розвитку здобувачів освіти в освітньому процесі все частіше застосовують гейміфікацію. Спікерка Ірина Левинська розповіла про гейміфікацію (ігрові елементи, прикладні ігри, ігрові рішення) як освітню технологію, основною метою якої є здатність знаходити нові творчі підходи до вирішення професійних завдань; розвиток і виховання здобувача освіти як особистості, інноватора. Лекторка наголосила, що гейміфікація є специфічною формою навчання, тому її застосування потребує врахування специфіки предмета.

За результатами роботи Наталія Кобилко отримала відповідні сертифікати підвищення кваліфікації, а набуті знання та навички впроваджуватиме в навчальний процес.

ВЗГ ХНУВС