Голова Школи наукового лідерства слухач магістратури факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда став переможцем міжнародного етапу конкурсу есе «Looking to the future – Common values, common dreams» («Дивимось у майбутнє: спільні цінності, спільні мрії») з роботою «Шість капелюхів мислення над сучасністю та майбутнім ЄС» («Six thinking hats on the present and future of the EU») у рамках проекту ENACTED – «Європейський Союз та його сусіди. Мережа для активізації участі ЄС на східних кордонах», що фінансується Європейським Союзом. Активну допомогу в перекладі роботи надала кафедра іноземних мов факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом завідувача кафедри Олени Орлової.

Метою конкурсу було висвітлення громадського сприйняття процесів євроінтеграції та європеїзації, викликів, що постають перед європейським проєктом, європейських цінностей, майбутнього Європейського Союзу та інших пов’язаних з ЄС тем.

Конкурс проходив у два етапи: національний відбір та міжнародний. Три роботи, відзначені як найкращі на національному рівні в Україні, перекладені учасниками англійською мовою і направлені для участі у конкурсі на міжнародному рівні, на якому були також представлені роботи учасників з інших країн-партнерів проєкту (Румунії, Молдови, Білорусі, Польщі та Угорщини).

Роботи переможців конкурсу есе будуть опубліковані у книзі за підтримки ENACTED Jean Monnet Network.

ВЗГ ХНУВС