Професори кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ольга Гетманець та Юлія Кириченко взяли участь у VII Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми забезпечення прав і свобод людини», яка відбулася на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки. На конференції було розглянуто актуальні питання забезпечення прав і свобод людини в Україні, а також обговорено питання організації сучасної системи захисту прав і свобод людини як в Україні, так і у світі.

Доповідь Ольги Гетманець була присвячена проблемам захисту прав територіальних громад, дотримання яких залежить від фінансової основи їх діяльності і пов’язано з поширенням прав органів влади на місцях щодо формування фінансових ресурсів та їх раціонального використання.

Юлія Кириченко визначила у доповіді основні напрями діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, адміністративні процедури, через здійснення яких реалізуються повноваження у цій галузі, а також окреслила особливості надання органами місцевого самоврядування адміністративних послуг у зазначеній сфері.

За результатами конференції її учасниками були прийняті пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України та практики його застосування з питань забезпечення та захисту прав і свобод людини.

ВЗГ ХНУВС