Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував книгу про події у Харкові 2014 року у Харківській обласній державній адміністрації.

У презентації книги взяли участь її співавтори – учасники подій 2014-го, серед яких – громадські активісти, журналісти, силовики. 

«Я розповідаю свою історію – так, як бачив і переживав її як харків'янин і як міністр внутрішніх справ. Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори – харків'яни, які брали участь у тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю», – зазначив Арсен Аваков.

У заході взяв участь і генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, який на той час очолював університет, був безпосереднім учасником і свідком тих подій. Під його керівництвом науковці, викладачі, офіцери курсової ланки, інші працівники університету разом із харків’янами стали на захист незалежності та територіальної цілісності України, виявивши патріотизм, мужність та вірність Присязі. На презентації книги також були присутні голова Наглядової ради Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Єфремова, проректор Сергій Бортник, директор Українсько-польського центру ХНУВС Микола Пахнін.

У книзі багато документів – від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих у межах оперативних заходів – на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.

Арсен Аваков наголосив, що у книзі публікується «План по Харкову і області» – електронне листування кураторів «російської весни», в якій детально розроблений план окупації Слобожанщини. 

Також автори книги зазначили, що документалісти вже виявили бажання зняти документальний фільм про події 2014 року в Харкові.

ВЗГ ХНУВС