«Книга «2014. Миттєвості харківської весни» важлива і потрібна, щоб не стерлися в пам’яті ті події, щоб сьогоднішні і майбутні покоління знали свою історію та берегли свою державу», – так вважає Сергій Гусаров, який був безпосереднім учасником і свідком тих подій.

Він поділився своїми враженнями щодо презентації: «Місце проведення вибране невипадково, адже захист цієї будівлі став вирішальним у протистоянні за Харків як українське місто. У презентації взяли участь керівництво облдержадміністрації, облради, правоохоронних органів, учасники подій, а також співавтори книги.

У своїх спогадах вони знов повернулися до тих буремних і тривожних днів весни 2014 року. Лейтмотивом звучало: добре, що так все завершилося, що відстояли Харків, а відтак і Україну. На завершення презентації автор книги ще раз підкреслив важливу роль у ліквідації в зародку «ХНР» небайдужих харків’ян, а також відданих присязі представників правоохоронних органів. Вирішальну ж роль у завершенні антитерористичної операції відіграв спецпідрозділ «Ягуар». Міністр подякував оперативним працівникам, слідчим, працівникам судової системи, які довели цю справу до логічного завершення.

Особливо Арсен Аваков підкреслив, що завдяки проукраїнським настроям харків’ян план створення «ХНР» був приречений.

Автор книги – безпосередній керівник антитерористичної операції в Харківській області та звільнення ХОДА, захопленої сепаратистами, – толерантно не підкреслює своєї значущої ролі, але всі ми розуміємо історичну роль у цих подіях нашого земляка – на той і на теперішній час міністра внутрішніх справ Арсена Авакова».