Попри запроваджені в Україні карантинні заходи, пов’язані із подоланням епідемії коронавірусної хвороби, представники факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують підтримувати роботу розробленого ними Telegram чат-боту «СтопНаркотик».

Одним із сучасних способів протидії наркозлочинності є блокування електронних адрес в інтернет-месенджерах, що використовують наркозбувачі у своїй протиправній діяльності. Важливим показчиком є кількість скарг, що надходить до адміністрації інтернет-месенджера від його користувачів.

За весь період роботи Telegram чат-боту «СтопНаркотик» його користувачі допомогли припинити роботу 1953 електронних адрес, що використовували зловмисники для незаконного збуту наркотиків за допомогою мережі Інтернет. З роботою чат-боту «СтопНаркотик» ознайомилися більше 33 тисяч користувачів з усіх куточків України, які надіслали на перевірку майже 52 тисячі електронних адрес у месенджері Telegram та понад 24 тисячі фотографій написів та наліпок з рекламою наркоадрес, які вони виявили на вулицях своїх населених пунктів.

Авторський колектив Telegram чат-боту «СтопНаркотик» закликає приєднуватися до його користувачів та спільними зусиллями допомагати у протидії незаконному збуту наркотиків в Україні.

ВЗГ ХНУВС