Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем забезпечення діяльності поліції за допомогою проєкту «ВУМ on-line»успішно пройшли онлайн-курси: «Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях»; «Академічна доброчесність в університеті»; «Боротьба з корупцією в державних закупівлях».

Метою курсу «Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях» є покращення якості життя осіб з інвалідністю, які проживають в Україні, шляхом створення можливості інклюзивної онлайн-освіти із сурдоперекладом і соціально-психологічною підтримкою, а також отримання людьми з інвалідністю необхідних знань та умінь для забезпечення своїх базових прав і потреб в умовах пандемії Covid-19 та інших критичних ситуаціях. Викладачами курсу були розглянуті такі теми: «Кризи – виклики для кожного», «Що таке COVID-19. Як вести себе під час пандемії», «Планування життя під час кризової ситуації та виходу з неї».

Під час онлайн-курсу «Академічна доброчесність в університеті» були розглянуті зокрема такі питання:«Що таке академічна доброчесність?», «Що таке плагіат?», «Як уникнути плагіату (академічне письмо)?», «Якими є передумови створення доброчесного середовища в університеті (університетська автономія)?», «Як створити доброчесне середовище в університеті?».

У межах курсу «Боротьба з корупцією в державних закупівлях» науковці вдосконалили свої знання щодо державних (публічних) закупівель, як вони проходять і як контролювати цей процес. Головна мета курсу – удосконалення методів боротьби з корупцією.

Отримані знання сприятимуть підвищенню професійного рівня та будуть застосовані у науковій діяльності. За результатами участі у дистанційних курсах учасники отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС