Завідувач кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Ольга Безпалова пройшла онлайн-курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

У курсі представлено різні погляди на підвищення якості викладання, оновлення освітніх програм, управління змінами та лідерство в університеті. Курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» є результатом співпраці експертів з України та Німеччини, викладачів і співробітників ГО «Вище», Саксонського центру викладання та навчання у вищій школі (HDS) (Німеччина) і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

Цей курс допоможе викладачам, агентам змін, завідувачам кафедр, гарантам програм і керівництву університетів знайти ефективні шляхи стимулювання та підтримки якісного викладання на рівні освітніх компонент (окремих курсів), освітньої програми й університету в цілому.

Під час курсу розглядалися теми: «Зміцнення викладання на рівні курсу», «Зміцнення викладання на рівні освітньої програми», «Зміцнення викладання, лідерство й організаційний розвиток на рівні університету».

Цей курс цікавий для: викладачів університетів, які постійно прагнуть розвивати педагогічну майстерність; завідувачів кафедр і гарантів програм, які хочуть продумано та системно вдосконалювати освітні програми із залученням різних зацікавлених сторін (стейкхолдерів); керівників закладів вищої освіти, які прагнуть розвивати якість викладання; агентів змін в університетах, які хотіли б надавати підтримку викладачам ЗВО.

Після успішного завершення курсу слухачі зможуть поглянути по-новому на роль викладача в забезпеченні якості освіти; використовувати методи зворотного дизайну для створення силабусу курсу; планувати та впроваджувати ефективні зміни на різних рівнях: рівні окремих курсів, освітньої програми та ЗВО в цілому; дізнатися більше про роль гаранта програми; обирати різні проекти, що підтримують розвиток викладачів у ЗВО.

Отримані знання сприятимуть підвищенню професійного рівня під час викладання навчальних дисциплін, розробки освітніх програм із залученням різних зацікавлених сторін (стейкхолдерів). За результатами участі у дистанційному курсі отримано сертифікат.

ВЗГ ХНУВС