Вийшла друком монографія професора кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету права та масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ Юрія Жорнокуя «Корпоративні конфлікти в акціонерних товариствах: цивільно-правовий аспект».

Монографія є результатом тривалих наукових досліджень і пошуків автора у напрямку визначення правової природи корпоративних конфліктів, що виникають між учасниками корпоративних відносин у рамках організаційної правової форми акціонерного товариства. Розкриваються питання характеристики корпоративного конфлікту як охоронного корпоративного правовідношення, його об’єкт, суб’єктний склад, зміст, а також підстави виникнення та припинення.

Наведено аналіз теоретичних поглядів на природу корпоративного конфлікту як охоронного корпоративного зв’язку, судової практики, законодавства країн близького та далекого зарубіжжя.

Монографія призначена для науковців і практиків, аспірантів, слухачів магістратури та студентів юридичних навчальних закладів, а також тим, хто цікавиться проблемами цивільного та корпоративного права.

 

            ВЗГ ХНУВС