На кафедрі кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства під егідою Кримінологічної асоціації України відбувся круглий стіл «Кримінально-правові та адміністративні засади підвищення ефективності боротьби з правопорушеннями проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності підрозділами ОВС України».

У роботі круглого столу взяли участь як досвідчені науковці, так і ті, хто лише починає торувати свій шлях у науку. Серед них – представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук України, а також науковці Харківського національного університету внутрішніх справ, курсанти –  члени наукового гуртка кримінального права та кримінології під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента, підполковника міліції Антона Байлова, слухачі магістратури, ад’юнкти.

 За словами начальника кафедри, доктора юридичних наук, професора, підполковника міліції Олексія Литвинова, питання, пов’язані з порушенням норм моральності, громадського порядку, є надзвичайно актуальними і завжди викликають широкий резонанс як серед громадськості, так і наукової спільноти. Позитивним є і той факт, що ці питання були розглянуті не тільки з точки зору кримінального права, кримінології, кримінально-виконавчого права, але й споріднених наукових галузей знань – адміністративного права, теорії управління та інших.

Учасник круглого столу – начальник кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент Володимир Шаблистий зазначив, що обговорення питань боротьби з правопорушеннями проти громадської безпеки, громадського  порядку та моральності стане добрим підґрунтям для напрацювань на теоретичному рівні принципів та методів організації протидії таким правопорушенням. Також він висловив вдячність керівництву університету й кафедри, зокрема, за організацію та запрошення до участі в таких наукових заходах.

На кафедрі кримінального права та кримінології Харківського національного університету внутрішніх справ уже стало традицією залучати до обговорення актуальних наукових питань курсантів, студентів, слухачів, ад’юнктів. Цього разу вони також взяли участь у роботі круглого столу.

По закінченні заходу всі учасники отримали сертифікати, а представники наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ірина Бульба, Ельвіра Ліщина, Левон Погосян, Роман Шеремета були нагороджені грамотами «За активну участь в роботі круглого столу».

За результатами роботи наукового заходу відповідно до рішення правління Кримінологічної асоціації України було видано збірник матеріалів.

 

ВЗГ ХНУВС