Президент Міжнародного жіночого правозахисного центру Ла Страда –Україна Катерина Левченко провела заняття з курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Попередження гендерного насильства, зокрема насильства в сім’ї та надання допомоги постраждалим».

На початку зустрічі вона запропонувала переглянути десятихвилинний короткометражний фільм, який був відзнятий на замовлення ЮНЕСКО у 1990 році і отримав премію «Оскар». Це вражаюча, емоційно сильна стрічка про маленьку дівчинку, яка граючись зі своїми ляльками, моделює ситуацію, яка відбувається в її родині – жорстокості, насильства, непорозуміння. Жертвою цих жахливих відносин у сім’ї стає дитина, яка за сценарієм фільму гине.

Під час обговорення подій, які відбувалися в стрічці, учасники лекції зазначили, що, на жаль, випадки насильства в сім’ї сьогодні не є поодинокими. Курсанти визначили види насильства, проаналізували причини їх виникнення, обговорили якими можуть бути запобіжні заходи протидії насильству та як допомогти постраждалим.

 

ВЗГ ХНУВС