За ініціативи Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації та за підтримки Харківської обласної державної адміністрації з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці, відбулось урочисте відкриття виставки фотографій жінок-науковців – представниць закладів вищої освіти та наукових установ «Lady Science». Фото жінок, які зробили значний внесок у науку ХНУВС, були представлені в експозиції, яка налічує понад 130 світлин із 34-х провідних закладів вищої освіти та наукових установ міста Харкова.

Захід було проведено за підтримки Інноваційного парку Unit. Kharkiv, SPIE, Центру гендерної культури, проєкту Європейського Союзу «Центр гендерної культури як платформа для розширення можливостей жінок та молоді».

Міжнародний день жінок і дівчат у науці встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 2015 року для актуалізації  ролі жінок та дівчат у науці, з метою досягнення повного і рівного доступу жінок і дівчат до науки, розширення їх прав і можливостей, а також для забезпечення гендерної рівності.

ВЗГ ХНУВС