У ХНУВС відбулася онлайн-презентація програм академічних обмінів імені Фулбрайта. Презентацію проводила Інна Бариш – Координатор програм обміну для молодих науковців і студентів.

Під час заходу здобувачам вищої освіти та працівникам ХНУВС розповіли про особливості програми, зокрема про те, що програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована інститутом Міжнародної Освіти, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Успішно діє з 1946 року, сьогодні – у понад 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні, з 1992 року, понад 1100 українців навчалися, стажувалися та проводили дослідження у США. Понад 750 американців викладали в українських закладах вищої освіти і займалися науковою працею.

Спікер ознайомила присутніх з програмами навчання та дослідження, окреслила основні вимоги, які ставляться до кандидатів. У заході також взяли участь особи, які були задіяні у програмах обміну. Вони поділилися своїм досвідом, враженнями та розповіли про етапи конкурсного відбору.

Більш детальна інформація про Програму імені Фулбрайта доступна за посиланням: https://fulbright.org.ua/uk/#home

ВЗГ ХНУВС