Щороку переможці Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка нагороджуються стипендією Президента України. Цього разу однією з переможниць конкурсу, який проводиться вже п’ятий рік поспіль, стала курсант 2-го курсу факультету № 2 (з підготовки фахівців кримінального блоку) Харківського національного університету внутрішніх справ Кристина Глущенко.

Ще у шкільні роки Кристина брала активну участь в олімпіадах з різних предметів гуманітарного циклу, неодноразово нагороджувалася дипломами та почесними грамотами. Навчаючись в університеті, Кристина Глущенко продовжує займатися творчою та науковою діяльністю, бере участь у конференціях, семінарах, круглих столах, конкурсах. Найбільшим її досягненням за останній час стала перемога у V Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка, де вона  посіла І місце серед курсантів  вищих навчальнихзакладів України.

Наставником і помічником у підготовці до конкурсу була доцент кафедри українознавства університету Вікторія Перцева, яка продовжує творчу співпрацю зі своєю підопічною. Разом вони взяли участь в ХІ Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції з доповіддю «Проблема приречення людської долі у романі Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?».

Участь у таких заходах дозволила дівчині продемонструвати не тільки знання, отримані під час навчання, а й загальну ерудицію та вміння вирішувати творчі завдання.

Президентську стипендію дівчина отримуватиме протягом навчального року – до 1 вересня 2016 року.

 

ВЗГ ХНУВС