Харківський національний університет внутрішніх справ активно займається профорієнтаційною роботою серед учнівської молоді. Так, у Солоницівській гімназії № 3 Дергачівської  районної ради  Харківської області відбулася зустріч представників університету, Солоницівського райвідділу міліції з учнями-старшокласниками загальноосвітніх шкіл Солоницівки, Подвірків, Вільшан та Красного Кута.

Учні переглянули відеофільм про університет, а також заслухали інформацію про вищий навчальний заклад. Школярам розповіли про навчально-наукові інститути та факультети університету, спеціальності, за якими готують фахівців для органів внутрішніх справ за бюджетним замовленням.

Присутній на зустрічі декан факультету права та масових комунікацій Валерій Московець розповів школярам про навчання за контрактом, спеціальності, які отримують студенти після закінчення університету, про можливості подальшого підвищення освітнього рівня, які надає університет. Також він запросив учнів та їхніх батьків відвідати університет на День відкритих дверей, який відбудеться 13 грудня, зустрітися з керівництвом вищого навчального закладу, оглянути навчальну базу, побутові умови курсантів і студентів, отримати консультацію щодо вимог, яким має відповідати майбутній абітурієнт (фізична підготовка), та почути відповіді на запитання.

Представник Солоницівського райвідділу міліції поінформував молодь про порядок оформлення особової справи майбутнього абітурієнта. Також з молоддю було проведено профілактичну бесіду щодо попередження правопорушень.

Наприкінці зустрічі юнаки та дівчата отримали буклети, плакати, університетську газету «Служимо Закону». Для отримання більш детальної інформації про університет молоді порадили звертатися до інтернет-сайту, на якому діє спеціальна рубрика «Абітурієнту», а також висвітлюються усі напрямки діяльності вищого навчального закладу та події, які відбуваються у його житті.

ВЗГ ХНУВС