Дата та час проведення: 24 вересня 2020 року о 9:00

Зусилля багатьох інституцій системи кримінальної юстиції та партнерів з різних секторів спрямовано на підвищення ефективності досудового розслідування та впровадження інноваційних рішень.

На конференції експерти і практики поділяться сучасними рішеннями в сфері кримінальної юстиції. Та спробують знайти відповідь на ключове питання: «Як підвищити ефективність досудового розслідування і забезпечити права людини?»

Під час конференції будуть розглянуті інновації у кримінальній юстиції, спрямовані на захист прав людини й допомогу правоохоронцям на прикладі:

 «Custody Records» (https://bit.ly/3hMOhkX) – система документування і фіксації всіх дій щодо затриманих осіб, які перебувають під контролем Національної поліції;

Investigative Interview. Ukraine – методика проведення допиту, що дозволяє ефективно отримувати інформацію та виключає тиск на особу;

«Стандарти досудового розслідування» – практичний інструмент, розрахований на слідчих (детективів), прокурорів, слідчих суддів, розроблений із залученням практиків досудового розслідування. Мобільний додаток «Стандарти досудового розслідування» для iOS (https://apple.co/2YQWoFK) та Android (https://bit.ly/3juBxjn). 

Серед спікерів:                                   

  • Юрій Бєлоусов – керівник департаменту процесуального керівництва у кримінальних справах про катування та інші серйозні порушення прав з боку правоохоронних органів Офісу Генерального прокурора України;
  • Руслан Горяченко – начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України;
  • Андрій Орлеан – Доктор юридичних наук, доцент, начальник відділу методологічного забезпечення прокурорів та тренерів Тренінгового центру прокурорів України;
  • Володимир Петраковський – викладач НаУКМА, експерт Центру політико-правових реформ;
  • Денис Гюльмагомедов – керівник відділу детективів НАБУ;
  • Тарас Філоненко – заступник керівника підрозділу детективів НАБУ;
  • Микола Сіома – директор Української Фундації Правової Допомоги.

У панельній дискусії візьмуть участь:

  • Гізо Углава – Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро;
  • Олексій Бонюк – керівник департаменту захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора;
  • Олеся Отраднова – Директорка Тренінгового центру прокурорів України;
  • Роман Романов – директор програми "Права людини та правосуддя" Міжнародного фонду "Відродження";

Модераторка конференції – Лариса Денисенко, письменниця, адвокатка, правозахисниця.

Партнерами заходу є Національна поліція України, Тренінговий центр прокурорів України, Відкритий Офіс НАБУ, Офіс Генерального прокурора, Міжнародний фонд "Відродження", Українська фундація правової допомоги, Експертний центр з прав людини, Центр політико-правових реформ та Real Stories Production.

Захід відбуватиметься одночасно в очному (з обмеженою кількістю учасників) та онлайн-режимі, що дасть можливість онлайн-аудиторії ставити запитання і дискутувати.

Спеціально для заходу розроблено веб-додаток JustConf2020 (https://justconf.com.ua), через який можна брати участь у всіх активностях, опитуваннях, голосуваннях, переглядати презентації спікерів.

Програма конференції доступна за посиланням: https://justconf.com.ua.

Реєстрація на захід за посиланням: https://bit.ly/34Pz4ft.

Участь у заході – безкоштовна, зареєстрованим учасникам буде надіслано персональне запрошення до участі в офлайн або онлайн форматі.

 

Джерело: https://www.facebook.com/events/317080969610433/