Бугайчук Костянтин Леонідович

Декан факультету, підполковник поліції
Яценко Федір Петрович

Факультет є структурним підрозділом Харківського національного університету внутрішніх справ, основним завданням якого є підготовка згідно з державним замовленням за заочною формою навчання кваліфікованих фахівців для Національної поліції України та Національної гвардії України.

Факультет забезпечує підготовку фахівців відповідно до чинного законодавства, державних стандартів освіти на основі поєднання сучасних методів навчально-методичної, наукової та організаційної роботи. Факультет спільно з кафедрами та науково-дослідними лабораторіями університету постійно працює над вдосконаленням освітнього процесу, створенням нових та оновленням чинних навчальних програм і планів, підготовкою до видання підручників, навчальних посібників, методичних рекомендацій тощо.

Факультет здійснює підготовку за державним замовленням за заочною формою навчання фахівців для Національної поліції України та Національної гвардії України за наступними освітніми ступенями:

- «бакалавр» за спеціальністю (262) «Правоохоронна діяльність», на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» з терміном навчання 4 роки;

- «магістр» за спеціальністю (262) «Правоохоронна діяльність», (053) «Психологія», (125) «Кібербезпека» на основі освітнього ступеня бакалавра за спеціальністю (081) «Право», (262) «Правоохоронна діяльність», (053) «Психологія», (125) «Кібербезпека», а також на основі освітнього ступеня бакалавра, освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста за іншою спеціальністю (спеціалізацією) з терміном навчання 1 рік 8 місяців.

Освітній процес на факультеті здійснюють доктори та кандидати юридичних, педагогічних, економічних, філософських, філологічних та історичних наук. Вчені університету органічно поєднують фундаментальні теоретичні знання з досвідом роботи в підрозділах Національної поліції України.

Співпраця з комплектуючими підрозділами Національної поліції – невід’ємна складова освітнього процесу факультету. Зокрема, факультет плідно співпрацює з Головними управлінням Національної поліції в Харківській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій областях, а також з провідними навчальними закладами України та СНД, які готують фахівців для правоохоронних органів за заочною формою навчання.

Сьогодні на факультеті навчається понад 600 слухачів з усіх регіонів нашої держави. Для слухачів створені всі умови для навчання: сучасні лекційні зали, аудиторії для проведення семінарських та практичних занять, комп’ютерні класи. Сучасна освіта не можлива без створення належного інформаційного середовища. Тому до послуг слухачів – сучасна загальна бібліотека ХНУВС: десять читальних залів, великий фонд наукової, навчальної та періодичної літератури, літератури іноземними мовами. Інформаційно-пошукова система бібліотеки, яка, на думку багатьох експертів, є однією з найкращих в Україні, значно полегшує пошук інформації, необхідної слухачам для навчання.

Запрошуємо до співпраці та навчання усіх, хто цікавиться актуальними питаннями правоохоронної діяльності та бажає здобути освіту у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Контактна інформація:

Адреса: Україна, м. Харків, пр-т Льва Ландау, 27
тел. 097-901-9417
Email: [email protected]


Склад факультету № 5

Яценко Федір Петрович - декан факультету, кандидат юридичних наук, підполковник поліції

Диська Дар’я Григорівна - заступник декана факультету з навчально- методичної роботи, кандидат юридичних наук

Прібитков Іван Володимирович - провідний фахівець факультету, підполковник поліції

Потопальський Станіслав Віталійович - провідний фахівець факультету, старший лейтенант поліції

Сокол Тетяна Григорівна - методист факультету

Курган Наталія Олександрівна - методист факультету

Павлова Людмила Василівна - методист факультету

Коровянська Кристина Францишківна - фахівець факультету

Бут Наталія Сергіївна - провідний фахівець факультету

Петросянц Ольга Віталіївна - фахівець факультету

Голоскокова Ольга Вікторівна - фахівець факультету

Смілик Роман Вікторович - провідний фахівець факультету, старший лейтенант поліції