У вересні 2021 Харківщина приєдналася до проєктної ініціативи Українського жіночого фонду зі створення регіональних коаліцій 1325. Мета проєкту – сприяти реалізації нових місцевих планів дій 1325 «Жінки, мир, безпека» в Україні до 2025 року. У перші два місяці проєкту відбудуться тренінги із залученням закордонних та українських експертів.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Офісу Координатора з питань допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках восьмого раунду програми «Development Cooperation Partnership Program» на базі Центру гендерної культури.

Тренерки Маргарита Янкаускайте та Агне Пакшите, під час одного з тренінгів, окрім соціального конструювання гендеру, шляхів подолання гендерної нерівності, також розкрили перед спільнотою концепцію безпеки з гендерної перспективи і надали інформацію про основоположні засади з порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

Харківський національний університет внутрішніх справ представлятимуть помічниця ректора з гендерних питань кандидат юридичних наук, доцент Оксана Цукан та кандидат соціологічних наук, доцент Наталія Бобро.

ВЗГ ХНУВС