У Харківському національному університеті внутрішніх справ тривають організовані відділом соціально-гуманітарної роботи тематичні екскурсії за виставкою «Воїни. Історія українського війська». Виставка, яка розташована у вестибюлі корпусу 1/5, складається з 12 банерів. Вони відображають основні віхи в історії українського війська, головним завданням якого протягом багатьох віків було служити своєму народові та захищати Вітчизну. Відбиток споріднення правоохоронної та військової сфер ми бачимо сьогодні і в самій структурі МВС. Тому звернення до військової історії не є для нас випадковим.

Екскурсійний огляд виставки цього тижня здійснює нова хвиля майбутніх поліцейських офіцерів громад. Її вже відвідали групи ад’юнктів та магістрів ХНУВС, групи студентів факультету № 6 та ін.

В екскурсії наголошується, що протягом історії українські збройні сили майже ніколи не переставали діяти, навіть, незважаючи на періоди політичної бездержавності. Історія гірких помилок вчить, що без армії немає держави, а без держави – армії. Армія – гарант і доконечний атрибут незалежної держави. Її розвиток і здобутки, найголовніші перемоги різних часів – усе це згадується протягом екскурсії. Останні банери присвячені добровольчим батальйонам та реформуванню Збройних сил України, сприяють усвідомленню актуальності вивчення військової історії та традицій, які постають важливим чинником інформаційної безпеки та озброєності українського суспільства перед сучасними викликами порушення територіальної цілісності держави.

Запрошуємо університетську спільноту до самостійного та екскурсійного ознайомлення з матеріалами виставки!

Екскурсійні заходи проводяться згідно з діючими карантинними нормами.

Андрій Прохоров, директор музею ХНУВС