Завідувач кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 полковник поліції Ольга Безпалова пройшла он-лайн курс «Гендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у військовій сфері» на платформі Prometheus.

За результатами проходження курсу отримано базову інформацію щодо поняття гендеру, гендерних стереотипів, гендерної дискримінації та гендерної рівності; проаналізовано міжнародні зобов'язання України щодо запровадження політики гендерної рівності в секторі безпеки та оборони; отримано навички із виявлення, протидії та запобігання сексуальним домаганням; ознайомлено з алгоритмом дій, якщо ви постраждали від сексуальних домагань, та як допомогти, якщо ви стали свідками такої поведінки; розглянуто успішний міжнародний досвід розв’язання проблематики сексуальних домагань у збройних силах.

Курс розроблено ГО «Інститут гендерних програм» у рамках інформаційної кампанії «Невидимий батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Курс розрахований на співробітниць та співробітників сектору безпеки та оборони України, ветеранів і ветеранок, військових журналісток і журналістів, працівників та працівниць середовища військової освіти, а також на всіх зацікавлених у темі забезпечення гендерної рівності у військовій сфері. 

Знання, отримані під час проходження онлайн-курсу науково-педагогічний склад кафедри буде використовувати під час проведення навчальних занять із дисциплін «Запобігання та протидія домашньому насильству», «Поліцейська діяльність», «Управління органами та підрозділами поліції».

За результатами проходження онлайн-курсу отримано сертифікат.

ВЗГ ХНУВС