Учасниці Школи наукового лідерства курсантки 3 курсу факультету № 1 ХНУВС Крістіна Моргай та Юлія Пацьора взяли участь у ІІІ щорічній конференції Асоціації «Професійний Уряд» (PGA) про гендерну рівність у публічному управлінні «Сила видимості: чому місце жінки у владі?». Конференція проводилася за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні та у партнерстві з Інститутом конструктивної журналістики та нових медіа.

Курсантки отримали багато цікавого й корисного матеріалу, зокрема, про ратифікацію Україною Стамбульської конвенції. Проєкт відповідного закону перебуває на розгляді у Президента України та може стати запорукою реальних змін у країні. Сприятиме гендерній рівності і проєкт Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2030 року, який уже пройшов громадське обговорення. Відсутність даних та належного аналізу гендерної проблематики сприяє поширенню необґрунтованих тверджень, які важко спростувати. Це виклик для сучасних фахівців та фахівчинь, що працюють у напрямі гендерної політики.

Курсантки під час участі у конференції дійшли висновку, що в основі протиставлення чоловіків і жінок – стереотипне мислення. Такий підхід, на жаль, не приносить нікому користі. Від співпраці та розуміння гендерної ідентичності, навпаки, виграють усі. Щоб викоренити насилля, варто навчитися його ідентифікувати.

ВЗГ ХНУВС