До Дня науки  бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ за участю Харківської обласної бібліотеки презентувала першокурсникам біографічну відеолекцію про видатних науковців Харкова.

Напередодні свята науки юнаки та дівчата з особливим інтересом дізналися, що Харків подарував людству багато постатей зі світовими іменами. На їхню честь названо вулиці та площі, історичні споруди та меморіальні комплекси, вищі заклади освіти та наукові інститути по всій країні. Завдяки документальній хроніці молодь дізналася про наукову спадщину трьох лауреатів Нобелівської премії – фізика Льва Ландау, економіста Саймона Кузнеця та біолога Іллі Мечникова. Нещодавно їм споруджено постамент біля Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Молодь дізналася про життєвий шлях та наукову діяльність Льва Ландау, на честь якого названо проспект, де розміщується Харківський національний університет внутрішніх справ. Юнакам і дівчатам також розповіли про цілу плеяду інших відомих науковців, професійна та життєва діяльність яких була пов'язана з Харковом. Серед них український астроном Микола Барабашов, архітектор Олексій Бекетов, окуліст Лев Гіршман та інші.

Під час відеолекції молодь ознайомилася з книжково-ілюстративною експозицією «Освіта і наука – важливі чинники розвитку України».

 

ВЗГ ХНУВС