У Харківському національному університеті внутрішніх справ за ініціативою курсантського та студентського самоврядування відбувся загальноуніверситетський круглий стіл, присвячений дню пам’яті великого Кобзаря: «Тарас Григорович Шевченко – поет, художник, пророк українського народу».

Відкрив круглий стіл перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, який у своєму вступному слові наголосив, що найважливіше завдання будь-якого навчального закладу, в тому числі й ХНУВС, полягає в об’єднанні його колективу в одну, велику університетську родину. Т. Г. Шевченко робив усе можливе задля того, щоб українці створили свою власну державу, об'єднавшись у одну, велику, вільну і нову сім’ю. За весь цей час він зробив більше, аніж десятки озброєних армій світу, адже його творчість пронизана любов’ю до України та її людей. Також перший проректор акцентував свою увагу на тому, що чи не вперше за ініціативою курсантського та студентського самоврядування в університеті проводиться захід такого роду.   

Під час роботи круглого столу виступив завідувач кафедри українознавства факультету № 2 ХНУВС доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний, який підкреслив важливість творчості Т. Г. Шевченка в його особистому житті і закликав курсантів звертатися до вічних ідей Тараса, що можуть слугувати надійним дороговказом в їхньому житті. Старший викладач кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 ХНУВС Іван Кріцак наголосив, що практично вся творчість Т. Г. Шевченка пронизана духовністю. Безумовно, у нього були періоди відчаю, розчарувань, однак за великим рахунком Т. Г. Шевченко був глибоко віруючою людиною. Голова курсантської та студентської ради ХНУВС курсант 3 курсу факультету № 1 Ярослав Синяк зробив акцент на значенні Т. Г. Шевченка для сучасного українського суспільства, підкресливши при цьому, що ті проблеми, котрі описував у своїх творах великий поет, актуальні і в наш час.  Свої погляди на творчість Кобзаря виклали у своїх виступах курсанти 1 курсу факультету № 1  Віталій Найда, Сергій Левенець, Олена Носова, Дар'я Одинцова, курсанти 3 курсу факультету № 1 Антон Антропов та Василь Авдеєєв.

ВЗГ ХНУВС