1 вересня всі навчальні заклади України святкують День знань. У Харківському національному університеті внутрішніх справ традиційно відбулися урочисті заходи за участю керівництва, представників науково-педагогічного складу, курсантів, студентів, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських, ветеранських організацій, а також батьків і численних гостей.

Після урочистого внесення Прапора університету присутнім було запропоновано вшанувати хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції.

До присутніх звернулась Голова Наглядової ради університету, народний депутат України Ірина Єфремова, яка передала вітання із Днем знань від Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Колегії Міністерства внутрішніх справ України: «Досягнення України на шляху інтеграції з Європейським Союзом визначають подальші завдання щодо формування сучасної моделі професійної освіти, адже високоосвічені професіонали на державній службі, на захисті  громади є запорукою партнерських відносин і суспільної довіри. Спільними  зусиллями ми забезпечимо модернізацію освітнього процесу, збережемо кращі традиції та відшукаємо нові підходи». Звертаючись до молоді, Ірина Олексіївна підкреслила: «Ви обрали для себе шляхетну путь. Щиро дякую за ваш вибір, а також висловлюю щиру подяку вашим батькам і рідним, які підтримали ваші наміри і прагнення служити і захищати, стояти на сторожі правопорядку та безпеки громадян України».

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що 1 вересня – особливий день і для першокурсників, і для працівників університету. Це день, який розпочинає нове життя, відкриває нові шляхи, які ведуть до успіху, якщо наполегливо оволодівати навичками обраної професії.

Після привітань Голова Наглядової ради навчального закладу та ректор університету вручили першокурсникам символічні атрибути навчання – «Залікову книжку» та «Ключ до знань».

З нагоди свята було вручено нагороди МВС України працівникам університету за зразкове виконання службових обов’язків та високу професійну майстерність. Вищу відзнаку МВС України – нагрудний знак «За безпеку народу» отримав начальник відділу юридичного забезпечення підполковник поліції Віталій Староста, відзнаку МВС України – нагрудний знак «За відзнаку в службі» – доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 підполковник поліції Олена Мартовицька. За вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців для державних установ і правоохоронних органів, активну громадську діяльність Подякою голови Харківської обласної державної адміністрації відзначено помічника ректора по роботі з ветеранами та громадськими організаціями відділу організаційно-аналітичної роботи та контролю Валерія Московця та професора кафедри кримінально-правових дисциплін факультету № 6 Валентину Корж. Подяку Харківської обласної організації Союзу юристів України отримала інспектор відділу організації служби лейтенант поліції Неллі Джавадян. Привітали присутні з високою державною нагородою – орденом княгині Ольги ІІ ступеня й народного депутата України, Голову Наглядової ради університету Ірину Єфремову, якою вона була відзначена до Дня Незалежності України.

Від імені батьків першокурсників керівництву університету за турботу про дітей  під час проходження табірного збору подякувала Олена Холоденко. Першокурсник Юрій Денисенко – продовжує сімейну династію правоохоронців: батько юнака загинув при виконанні службових обов’язків, старший брат служить у лавах Національної поліції України, Юрій також вирішив стати поліцейським. Він запевнив присутніх що, вступивши до Харківського національного університету внутрішніх справ, юнаки та дівчата не помилилися з вибором своєї професії. Вони будуть наполегливо вчитися та опановувати професійні навички, щоб бути гідними звання курсанта. Він також запропонував покласти квіти до пам’ятника правоохоронцям, які  загинули під час виконання службових обов’язків.

Завершились урочистості показовими виступами працівників кінологічного центру ГУНП в Харківській області, учасників гуртків кафедр спеціальної фізичної підготовки та тактичної та тактико-спеціальної підготовки, почесної варти, колективу художньої самодіяльності та ансамблю барабанщиць вищого навчального закладу.

Після завершення урочистостей усім присутнім запропонували оглянути виставку зброї, спеціальної техніки та обладнання, які є на озброєнні у підрозділах Міністерства внутрішніх справ України та Збройних Сил України. Ірина Єфремова та Валерій Сокуренко поспілкувалися з першокурсниками та їх батьками.

ВЗГ ХНУВС