Харківський національний університет внутрішніх справ відвідав президент Європейського інституту безперервної освіти, що розташований в м. Подгайськ (Словаччина) пан Йозеф Затко.

 

Під час візиту пан Йозеф Затко зустрівся з ректором університету генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, першим проректором університету підполковником поліції Дмитром Швецем, проректорами університету Олександром Бакумовим та Анатолієм Клочком, поспілкувався з першим ректором університету (1992–2003; 2010–2012) академіком Національної академії правових наук України Олександром Бандуркою. Під час зустрічі обговорювалися можливі напрями співпраці – організації та проведення спільних міждисциплінарних конференцій, семінарів, круглих столів; проходження персоналом університету закордонного стажування в закладах вищої освіти Словаччини та Польщі; організації мовних курсів з можливим отриманням мовних сертифікатів Європейського зразка; публікації наукових статей учених Харківського національного університету внутрішніх справ в європейських журналах, що цитуються багатьма міжнародними наукометричними базами.

Обговорювалися питання співпраці в рамках міжнародної поліцейської асоціації. Йозеф Затко пообіцяв сприяти налагодженню контакту університету з поліцейськими навчальними закладами та практичними підрозділами поліції Словаччини.

Ректор університету Валерій Сокуренко розповів про структуру університету, його основні напрями діяльності, окреслив пріоритети університету та його спрямованість щодо опанування європейських стандартів у системі підготовки працівників поліції, а також висловив готовність вишу до плідної співпраці у векторі реформування органів поліції з урахуванням світового досвіду.

Пан Йозеф Затко ознайомився з матеріально-технічною базою університету. Він оглянув лекційні зали, спеціалізовані навчальні аудиторії та навчально-тренувальні полігони, спортивні зали та майданчики, університетський музей та ін.

ВЗГ ХНУВС