Студент 1 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Балабін став чемпіоном Європи серед юніорів з боксу у ваговій категорії до 70 кг. Змагання проходили з 25 листопада по 2 грудня 2020 року у м. Софія, Болгарія.

Змагаючись за золото, п’ятикратний чемпіон України Олександр Балабін провів три поєдинки. У першому двобої він зустрівся зі спортсменом із Литви, й, відправивши його у нокдаун у другому раунді, впевнено продовжив нарощувати свою перевагу та закінчив бій перемогою. У другому поєдинку наш спортсмен зустрівся з представником Російської Федерації. Продемонструвавши високу технічну майстерність, Олександр і цей двобій завершив нокдауном у першому раунді. У фіналі Олександру Балабіну довелося зустрітися з досвідченим болгарським боксером-юніором Сергі Владояну. У другому та третьому раундах поєдинку він збільшив наступальний темп і впевнено переміг за одноголосним рішенням суддів з рахунком 5:0, ставши золотим призером змагань.

Слід зазначити, що юніорська збірна з боксу, у складі якої були чоловіча та жіноча команди, завоювала 20 медалей, що є найкращим результатом в історії юніорської команди з боксу за всі роки незалежності України. Серед отриманих нагород – 5 золотих, 4 срібних та 11 бронзових медалей. Президент України Володимир Зеленський привітав українських спортсменів  з відмінним результатом.

ВЗГ ХНУВС