У межах співпраці Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» за проєктом «Мобільна школа жіночого антикорупційного активізму «АнтиКа»» проведено семінар-практикум на тему «Антидискримінаційне законодавство в практиці сучасного соціуму. Гендерні питання та відповіді». Захід відбувся за грантової підтримки Європейського фонду за демократію, в якому взяли участь здобувачі вищої освіти коледжу різних спеціальностей.

Тренерками проєкту «АнтиКа» Оксаною Гуйдою, Ларисою Калініченко та відповідальною з гендерних питань в коледжі Мариною Петченко під час заходу було розкрито теоретичні аспекти питання та проведено практичні вправи.

Теоретичний блок охоплював теми: права та можливості людини в сучасному суспільстві; гендер та його висвітлення у нормативній документації; люди з особливими потребами; застосування фемінітивів в льотних спеціальностях; усвідомлення власного вибору та відповідальність за свої вчинки; про можливості для волонтерів; вплив Мобільної школи жіночого антикорупційного активізму «АнтиКа» на громади Полтавської та Кіровоградської областей.

Практичний блок був спрямований на виявлення в учасників заходу  існуючих ґендерних стереотипів та обмежень, що є популярними у суспільстві.

Наприкінці заходу учасники отримали вичерпні відповіді від тренерської команди на всі запитання, які у них виникли під час семінару-практикуму.

КЛК ХНУВС