Доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторія Доценко провела для учнів Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області заняття з протидії булінгу в дитячому середовищі.

Сьогодні булінг перетворився на доволі поширене явище, за яким стоїть ціла низка соціальних, психологічних та педагогічних проблем. Булінг – це не просто бешкет та пустощі, це особлива форма взаємин, яка ґрунтується на дискримінації, насильстві та агресії. Проведений захід було спрямовано на формування в учнівському колективі негативного ставлення до булінгу.

Під час заняття учні розглянули життєві історії та визначили види булінгу, про які йдеться в реальних історіях; виробили правила уникнення булінгу в дитячому колективі; ознайомилися з порадами, як уникнути булінгу та як діяти у ситуаціях, коли учасники стали жертвами або свідками булінгу.

Увагу учнів було акцентовано на важливості конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування й неприпустимості проявів булінгу в дитячому середовищі.

ВЗГ ХНУВС