Для студентів-правознавців другого курсу бінарне онлайн-заняття провели старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Юлія Митрофанова та представниці відділу дотримання прав людини Тячівського районного управління поліції ГУНП у Закарпатській області – старша інспекторка Марʼяна Веприк та інспекторки Марта Крегул.

Поліціянтки розповіли студентам про свою професійну діяльність. Особливу увагу приділили системі Custody Records, яка запроваджена для дотримання прав затриманих осіб і передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. Під час презентації Тячівського РВП вони ознайомили студентів із першим поверхом управління поліції, що охоплений системою відеоспостереження, розповіли, як ведеться контроль черговою частиною та інспекторами з дотримання прав людини, навели приклади з особистого досвіду роботи.

Мар’яна Веприк і Марта Крегул наголосили, що мета інспекторів дотримання прав людини – охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки. Мар’яна Веприк зазначила, що всі дисципліни, які вивчаються в університеті, знадобляться не тільки в роботі, а й в життєвих ситуаціях, тому важливо старанно навчатися.

За час перебування на посаді старші інспекторки постійно підвищують свій рівень кваліфікації, направляються у відрядження в інші області для обміну досвідом, із метою збільшення довіри населення до Національної поліції проводять різноманітні заходи, навчання з особовим складом.

ВЗГ ХНУВС