Відбулася зустріч керівного складу, працівників, здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ із начальником штабу допоміжного пункту угруповання сил і засобів ТрО «Захід», полковником Валерієм Курком. Захід відкрив проректор університету Олександр Музичук. Він подякував захиснику за віддану службу у захисті держави та величезний внесок, який Валерій Курко і його побратими роблять з 2014 року заради майбутньої перемоги над ворогом. Він також наголосив, що сьогодні багато представників університету у складі Збройних Сил боронять українську землю від ворога. На жаль, 55 випускників вишу загинули зі зброєю в руках, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.

За допомогою онлайн-зв’язку у зустрічі взяли участь представники університету на всіх його локаціях.

Валерій Курко розповів, що у 2014-2015 роках обіймав посаду командира третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та брав участь в обороні Донецького аеропорту. Його бригада була останньою, із тих, що його залишила.

Бойовий командир також керував навчальним батальйоном 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ. У 2022-2024 рр. Валерій Курко очолив 103-ю бригаду ТрО, яка брала участь у бойових діях у районі населених пунктів Білогорівка, Григорівка, на Куп’янському напрямку, здійснювала визволення Ямполя, Озерного, Діброви.

У серпні 2022 року Указом Президента України Володимира Зеленського командира 103 бригади Сил ТрО ЗСУ Валерія Курка нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Під час спілкування молодь ставила запитання, зокрема, чому Валерій Курко обрав професію військовослужбовця, про зміни в ставленні українців до ЗСУ з 2014 року до сьогодні, про навички, необхідні поліцейським, які працюють на деокупованих територіях, та багато інших.

Звертаючись до курсантів, Валерій Курко зазначив: «Ви обрали непросту і дуже відповідальну професію – поліцейського. Це означає, що ви самовіддано маєте служити своїй державі і народу. Вашим одноліткам ви повинні пояснювати, що за свою свободу і незалежність потрібно постійно боротися. Ми маємо завжди захищати символи нашої держави – мову, віру, герб і гімн. Любіть Україну, будьте чесними і порядними – це запорука вашого професійного успіху».

ВЗГ ХНУВС