У м. Караганда на базі Карагандинської академії МВС Республіки Казахстан ім. Б. Бейсенова у режимі онлайн відбулася міжнародна науково-практична конференція «Конституція Республіки Казахстан як гарант правової держави: становлення і аналіз пройденого шляху». У роботі конференцій взяли участь 98 учасників з різних країн світу. Харківський національний університет внутрішніх справ на цьому науковому заході представили співробітники кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Віктор Лазарєв, Олена Юшкевич та Алеся Коваленко.

Віктор Лазарєв успішно виступив на пленарному засіданні з доповіддю «Правова природа актів Конституційного Суду». За результатами його виступу відбулася дискусія стосовно особливостей використання юридичної термінології на пострадянському просторі та у країнах Західної Європи.

Під час роботи секції теми доповідей висвітлили Олена Юшкевич («Правове регулювання протидії булінгу в Україні») та Алеся Коваленко («Цифрові права: поняття і правове регулювання в українському законодавстві»). Доповіді представників ХНУВС викликали жваву дискусію, що підтверджує актуальність обраного напрямку наукових досліджень.

Підбиваючи підсумок роботи міжнародної науково-практичної конференції, організатори висловили вдячність представникам ХНУВС за активну участь у роботі конференції.

ВЗГ ХНУВС