У місті Братислава (Словацька Республіка) українська делегація у складі представників Міністерства внутрішніх справ України та закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання МВС України взяли участь у робочій зустрічі з питань розробки навчального курсу з реагування поліції у випадку крадіжки джерел іонізуючого випромінювання, зберігання або транспортування.

Захід проходив у межах спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ України та Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США з реалізації міжнародної технічної допомоги: «Покращення стану захищеності та реагування стосовно джерел іонізуючого випромінювання в Україні».

Директорка Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Інна Ящук, яка очолювала українську делегацію, подякувала партнерам за ідеї та допомогу, висловила щиру повагу та бажання продовжувати й поширювати співпрацю Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США та Міністерства внутрішніх справ України. Інна Ящук звернула увагу на актуальність проєкту, особливо з урахуванням ризиків, які стоять перед Україною в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі також обговорювалися питання подальшого вдосконалення та імплементації в освітній процес навчального курсу та реалізації пілотного проєкту з реагування поліції на протиправні дії, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання, під час їх використання, зберігання або транспортування.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ у розробці курсу беруть участь заступник начальника навчально-методичного відділу майор поліції Сергій Марчишин і головна наукова співробітниця науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів підполковник поліції Тетяна Матюшкова.

ВЗГ ХНУВС