Харківський національний університет внутрішніх справ представив перший проректор Олександр Моргунов. Він передав привітання від ректора вишу генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, зазначивши, що договір створить надійне підґрунтя для розвитку нових контактів, подальшої плідної співпраці закладів вищої освіти України та Польщі. «Для університету – це важлива подія, що відкриває додаткові можливості для академічної мобільності та співпраці двох знаних закладів вищої освіти міст-партнерів Познані й Харкова, – наголосив Олександр Моргунов. – Добру шляхетну справу розпочато. Переконаний, що це ще одна складова нашої Перемоги, нашого європейського майбутнього».

Договір передбачає академічну співпрацю в освітній, науковій та фінансовій сферах, сприятиме залученню представників сторін до авторських колективів з підготовки новітніх навчальних, методичних та наукових видань, проведенню спільних наукових досліджень, організації  конференцій, семінарів, інших наукових заходів, участі у міжнародних освітніх і наукових програмах, впровадженню в освітню діяльність складових європейської інтеграції тощо.

Університет ім. Адама Міцкевича презентував Рафал Вітковський, який заради підписання договору відклав відрядження до Франції, підкресливши важливість події, що матиме суттєвий вплив на розвиток подальшої співпраці між закладами вищої освіти. Він зазначив: «Відсьогодні створено міцне підґрунтя для конкретної роботи, для обміну науковими проєктами, думками, здійснення взаємних освітніх контактів, реалізації роботи над спільними навчальними курсами та науковими форумами. Для нас підписання договору – це потужне підтвердження того, що ми з Україною й Україна – у наших серцях».

ВЗГ ХНУВС