У Харківському національному університеті внутрішніх справ для здобувачів вищої освіти відбувся інформаційний захід. Головним спікером виступила менеджерка з протидії торгівлі людьми Програми підтримки ОБСЄ для України Надія Остапчук. Начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко ознайомила присутніх з історією співпраці ХНУВС та ОБСЄ, а також із заходами, в яких представники університету брали участь.

Надія Остапчук розповіла про основні напрями діяльності ОБСЄ,  ознайомила з керівними структурами та інститутами цієї організації, проєктами, що впроваджуються сьогодні Програмою підтримки ОБСЄ для України, проаналізувала основні тенденції та виклики у сфері протидії торгівлі людьми. 

Спікерка розповіла про інтерактивні квести та симуляційні вправи з обшуку щодо протидії торгівлі людьми, що були організовані представниками ОБСЄ для студентів закладів вищої освіти МВС, продемонструвала відповідні фото з проведених заходів, а також закликала присутніх стати частиною подібних навчальних квестів у майбутньому. Учасники брали активну участь в обговореннях та отримали вичерпні відповіді на запитання.

ВЗГ ХНУВС