Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1, кандидат юридичних наук, доцент Василь Корнієнко в режимі zoom-конференції провів англійською мовою бінарне лекційне заняття для студентів Мічиганського Університету, що в Сполучених Штатах Америки.

Тема виступу: «Роль міжнародної поліції ООН у зонах збройних конфліктів». Василь Корнієнко має досвід участі у міжнародних операціях ООН у Республіці Південний Судан (у періоди 2012-2014 рр. та 2018-2020 рр.). Він розповів про мандат місії, завдання та функції міжнародної поліції ООН у зонах конфлікту, про особливості патрулювання та підтримання публічної безпеки у зонах проживання тимчасово переміщених осіб, взаємодію з місцевою владою та поліцією під час планування сумісних операцій, про практичні засади застосування норм міжнародного гуманітарного права представниками Організації Об’єднаних Націй.

Лекційний виступ відбувся у рамках освітнього курсу «Теорія гібридних конфліктів та міжнародне гуманітарне право» Центру дослідження Європи і Євразії Вайзера Мічиганського Університету, автором та викладачем якого є доцент кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1, кандидат юридичних наук, доцент Ксенія Юртаєва. Вона – запрошений науковець у Центрі Університету Мічигану, у місті Анн Арбор.

Американські студенти із зацікавленістю слухали лекцію та задавали різні питання, у тому числі про умови несення служби та умови відбору до миротворчих місій ООН. Василь Корнієнко також розповів про умови навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, особливості підготовки слідчих на факультеті № 1, про роботу слідчих підрозділів Національної поліції України в умовах ведення активних бойових дій тощо.

ВЗГ ХНУВС