Фахівчині відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Надія Сергієнко, Альона Музичук, Інна Савіна та Світлана Вечірко прослухали черговий міжнародний онлайн-вебінар із серії заходів, які проводить Міжнародний центр з вивчення, профілактики та лікування успадкованих травм поколінь у співпраці з Проєктом «Sunflowers». Цього разу вебінар присвячувався темі «Труднощі під час вислуховування та сприйняття почутого від травмованих свідків / жертв / тих, хто вижив».

Під час вебінару засновниця і виконавча директорка Міжнародного центру з вивчення, профілактики та лікування успадкованих травм поколінь, клінічний психолог, травматолог, віктимолог і психоісторик, доктор Яель Даніелі презентувала ґрунтовне дослідження щодо довготривалості наслідків травматичних подій, пасивної та активної провини, різновидів поведінки терапевтів, сорому та інших емоцій, що супроводжують тих, що вижив. Окрему увагу доповідачка приділила наслідкам минулих травматичних подій на врятовані сім’ї, зокрема батьків, які вижили, та їх нащадків й відзначила спільність об’єкту її досліджень як з війною в Україні, так і будь-якого світового конфлікту своєю етноцентричністю, тобто поглядом на світ через призму етнічної ідентифікації, оцінки життєвих і культурних процесів через традиції етнічної самосвідомості.

Другий спікер – Юрій Білоусов, начальник управління з розслідування військових злочинів Генеральної прокуратури України, окреслив вплив поточного стану військових дій на осіб, залучених до збирання доказів, та позитивні якісні зміни української карної системи, яка наразі завдяки співпраці урядових організацій та кожного виконавця успішно долає виклики воєнного стану. Також Юрій Білоусов відзначив важливість активної підтримки та співпраці з іноземними партнерам, які мають аналогічний досвід.

Детальна інформація про інші міжнародні заходи розміщена в розділі «Оголошення» у вкладниці «Міжнародне співробітництво» за посиланням: https://univd.edu.ua/en/posts.

ВЗГ ХНУВС