Куратори з виховної роботи факультетів №№ 1-4 відділу соціально-гуманітарної роботи провели зустрічі з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. У 2023 році Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдиною датою, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом і вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Під час зустрічей куратори нагадали курсантам, що ця війна – найболючіший історичний урок в історії Європи та світу, який наочно довів наслідки тоталітаризму – політичних режимів у багатьох тодішніх європейських країнах. Не прагнення реваншу, не «геополітичні інтереси», не уявна велич і виокремлення якихось народів об’єднують сьогодні цивілізовані країни. На рівні держав та окремих людей єдиною головною цінністю є збереження миру, свобод і верховенства права. Усе це результат усвідомлення національних трагедій і помилок минулого.

Саме єдність цінностей, мети сучасних українців та усіх європейців, орієнтирів в оцінці історичних подій Другої світової війни створює надійне підґрунтя для миру і безпеки в Європі та у світі, однозначного засудження дій сучасної країни-агресорки.

ВЗГ ХНУВС