Під головуванням ректора генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка відбулося засідання Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ.

На початку засідання ректор вручив атестат про присвоєння вченого звання професора Олексію Зайцеву – завідувачу кафедри цивільно-правових дисциплін.

Під час наукового зібрання було розглянуто низку нагальних питань життєдіяльності університету в умовах дії воєнного стану: забезпечення дотримання принципів і правил академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу, результати навчання здобувачів вищої освіти у ІІ семестрі 2022/2023 навчального року, удосконалення системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в університеті. Розглянули також стан і перспективи розвитку дистанційної форми навчання, проблеми, можливості та специфіку реалізації навчання студентів за контрактом в умовах дії воєнного стану.

Члени Вченої ради затвердили ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора філософії.

Завідувач кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Юрій Орлов прозвітував про досягнуті результати під час провадження наукової діяльності стипендіатом Кабінету Міністрів України для молодих учених із лютого по вересень 2023 року.

Під час роботи Вчена рада затвердила типовий навчально-тематичний план та професійні програми спеціалізації поліцейських, яких вперше прийнято на службу в поліціїю та які не підлягають повторному направленню на первинну професійну підготовку, а також навчально-тематичний план та професійні програми семінар-тренінгу для працівників Ситуаційного центру МВС.

Обговорено було йі інші питання, що стосуються роботи поліцейського вишу.

ВЗГ ХНУВС