Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Правила проєктування презентацій», яке провів завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів ХНУВС Костянтин Бугайчук.

У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Під час інтерактивного тренінгу Костянтин Бугайчук – сертифікований тьютор із дистанційного та електронного навчання – акцентував увагу присутніх на важливості проєктування структури виступу, актуалізації проблемних питань та загальної структури доповіді на публічних заходах. Він також зупинився на загальних правилах дизайну слайдів, типових помилках у процесі підготовки презентації, що було проілюстровано на конкретних прикладах.

Костянтин Бугайчук підготував для здобувачів освіти цікаві завдання і ребуси, які продемонстрували особливості сприйняття людиною тексту, візуальних зображень, а також приділив окрему увагу проблемним аспектам процесу сприйняття інформації на рівні органів чуття.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що тема зустрічі є ключовою для вдалого представлення результатів будь-якого дослідження, тому підготовці презентацій та публічним виступам буде присвячена ще не одна зустріч у межах Школи наукового лідерства університету.

ВЗГ ХНУВС