Керівниця наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Ірина Луценко провела засідання наукового гуртка кафедри, в якому взяли участь студенти та кураторка доцента кафедри Юлія Татаркіна.

Засідання, присвячене Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», відбулося за участі начальника сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області Олега Кутєпова. Він розповів про роботу працівників сектору протидії домашньому насильству: при реагуванні на виклики щодо домашнього насильства; дії на місці події; роботу з постраждалою особою, а також кривдником; проведення оцінки ризиків вчинення домашнього насильства тощо. Окрема увага була приділена спеціальним заходам протидії домашньому насильству, що передбачені чинним законодавством. Також студентам були роз’яснені підстави адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Засідання відбулося у діалоговому форматі, тож студенти мали можливість поставити запитання доповідачу, що їх цікавлять, та отримати вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС