Завідувачка кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Тетяна Фоміна взяла участь у конференції «JustConf 2023: відчувати справедливість», яка пройшла у м. Київ та була організована ГО «Justgroop» у партнерстві з ПРО ООН в Україні.

Спікерами заходу виступили практичні працівники різних інституцій, зокрема, представники НАБУ, Офісу Генерального прокурора, судді, адвокати, експерти з неурядових організацій. Під час зустрічі обговорювались питання зміни ставлення правників до функціонування системи кримінальної юстиції крізь призму людиноцентричного підходу. Особливу увагу приділено заходам запобігання травматизації потерпілих і свідків від воєнних злочинів; проблемам правозастосування під час розслідування колабораційної діяльності; підходу, орієнтованого на потерпілого, при розслідуванні справ сексуального характеру; системно-структурним проблемам при розслідуванні жорстокого поводження з боку правоохоронних органів; захисту прав дітей; цифровізації кримінального провадження та використанню штучного інтелекту під час його здійснення в умовах воєнного стану тощо.

Під час заходу учасники взяли участь у дискусії та обговорили шляхи удосконалення системи кримінальної юстиції в умовах воєнних реалій.

ВЗГ ХНУВС